Khamis, November 12, 2015

Nasi lemak Kak Yam Tepi Sungai Kapar

Nasi lemak Kak Yam Tepi Sungai Kapar - Label Jom Makan, Sudah lama tidak bersarapan di sini semenjak duduk di Pekan Sungai Besar Selangor, Menetap lama di Pekan Kapar banyak kenangan suka duka saya menetap disini. Bila tiba waktu pagi memang banyak gerai yang menjual nasi lemak pelbagai jenis lauk dan juga pilihan. Lokasi terletak di bahagian hadapan restoren mamak Mahbooba Kapar di persimpangan tiga jalan utama. Sarapan pagi saya di nasi lemak kak yam yang saya suka ialah lauk rendang kerang bersama telur goreng. Nasi lemak yang sedap dan yang paling penting sambal yang cukup menepati selera.

Nasi lemak rendang kerang bersama telur

Nasi lemak rendang kerang kak yam
Nasi lemak kerang telur - Kak Yam Tepi Sungai

Nasi bersama sambal yang sedikit pedas dan manis, makan pula dengan rendang kerang, telur goreng, kerang pun sudah mahal sekarang ini. Selain lauk rendang kerang kebiasaan nasi lemak disini berlauk ayam goreng, sambal sotong dan sambal udang, bercakap tentang sambal udang kami kongsikan juga masakan kami di sini baca resepi sambal tumis udang kalau makan dengan nasi lemak juga sangat sesuai.

Pandangan hadapan Nasi Lemak Kak Yam Tepi Sungai di Kapar Selangor

Hadapan nasi lemak kak yam
Restoran Mahbooba Pekan Kapar

Nasi lemak Kak Yam Tepi Sungai ini buat saya teringat akan Nasi lemak TC Pengkalan Chepa Kelantan dengan sambal nasi lemak serta lauk di asingkan, sedap juga menyelerakan. Pelbagai juga disini lauk serta sambalnya cuma ia tidak bersinar. Makan nasi lemak tidak sah dengan ikan bilis, timun dan juga telur rebus. Yang menjaja tepi jalan juga banyak disini jika nak makan nasi lemak bungkus, selain Kak Yam Tepi Sungai nasi lemak Juragan juga sedap dan tidak jauh dari lokasi ini.

Waktu buka tidak menentu, ada masa awal pagi, kadang matahari dah cerah baru buka, kebiasaan jam 8 atau 9 pagi, hanya untuk sarapan pagi sahaja. bila waktu cuti umum dan sabtu ahad nasi lemak Kak Yam ini kebiasaan ramai pengunjung, mungkin hari tidak bekerja. Kalau hari biasa banyak yang beli bungkus sahaja.

- Gambar lama, ambil dari laman website bahasa ingeris saya, kesian website itu sudah lama tidak ber update..

Tag : Jom Makan

Baca : Nasi lemak Kak Yam Tepi Sungai Kapar - INA MURNI ENTERPRISE
Admin and technical support powered by Ahmad Munir 01 / 35- Santai Riadah345>www.inamurni.com Copyright © 2015

Artikel Terkait

Terima kasih memberi komen, Insyaallah kami akan membalasnya, WhatsApp untuk tawaran yang menarik, Share untuk Ganjaran.
EmoticonEmoticon