Sabtu, November 21, 2015

Lempeng dan sambal hitam Pahang

Lempeng dan sambal hitam Pahang - Malas nak masak yang susah dan rumit, lempeng adalah jawapan yang tepat, hanya tepung gandum, air dan garam cukup rasa dan sedikit minyak masak, cara begini dapat makan lempeng yang sedap juga kan, lebih-lebih lagi sudah ada pencicah serta juga sambalnya, cari sesuatu, tapi kali ini kita ada lebihan masakan yang sangat istimewa iaitu sambal hitam Pahang yang saya dapat beli sambal itu secara online dan produk keluaran bumiputera iks tempatan ini ialah Sambal Hitam Dari Dapur Mieza.

Lempeng dan sambal hitam Pahang bersatu serasi

Lempeng dan sambal hitam Pahang

Kombinasi terbaik antara lempeng dan sambal hitam

Jom Makan lempeng bersama sambal hitam - Masak lempeng yang dibuat secara agak ringkas sedikit, lempeng ini tidak terlalu tebal, lagi nipis ia lebih sedap, tapi bila kita dapat cicah sahaja dengan sambal hitam dari Pahang ini gajah lalu depan mata pun tak perasan tau huhu.. bertambahlah sedap selera, tak percaya anda kena buat dan mencubanya sendiri. Selain lempeng boleh juga mencicah cucur bilis dan sambal hitam. Tapi dengan lempeng, makan je mesti teringat masa kecil dahulu, lagi saya pernah makan di satu tempat dan restoren yang juga  bernama lempeng sayang, cicah lempeng dengan sambal bilis merah dan kalaulah saya dapat bagi cadangan pada tuan kedai makan itu supaya meletakkan sambal hitam sebagai pencicah lempeng di restoren mereka sudah tentu ia menarik pelangan untuk mencuba menu yang asing bagi mereka. Ayat ini sudah tulis semalam, buat ulangan.

# jom makan hari ini tidak keluar mana-mana lagi, besok mungkin akan berangkat ke Pahang. Hari ini hanya duduk dirumah dapat makan lempeng cicah sambal hitam macam semalam pula, cucur bilis dan sambal hitam Pahang, minum pula dengan kopi panas, tidak pula hujan hari ini yea.

Tag : Jom Makan

Baca : Lempeng dan sambal hitam Pahang - INA MURNI ENTERPRISE
Admin and technical support powered by Ahmad Munir 01 / 39- Santai Riadah364>www.inamurni.com Copyright © 2015

Artikel Terkait

Terima kasih memberi komen, Insyaallah kami akan membalasnya, WhatsApp untuk tawaran yang menarik, Share untuk Ganjaran.
EmoticonEmoticon