Jumaat, November 20, 2015

Cucur bilis dan sambal hitam Pahang

Cucur bilis dan sambal hitam Pahang - Waktu hujan malam hari begini dapat makan cucur bilis sedap juga kan, lebih-lebih lagi dapat cicah dengan sesuatu dan kebiasaan hanya dengan sos cili sahaja, tapi kali ini kita ada menu masakan yang sangat istimewa iaitu sambal hitam Pahang yang saya dapat beli secara online dan produk keluaran bumiputera iks tempatan ini ialah Sambal Hitam Pahang Dari Dapur Mieza.

Cucur bilis dan sambal hitam Pahang bersatu serasi

Cucur bilis dan sambal hitam Pahang
Kombinasi terbaik antara cekodok dan sambal hitam

Jom Makan cucur bilis bersama sambal hitam - Makan cucur bilis yang dibuat secara agak ringkas sedikit, cucur ini tidak terlalu pedas dan sedikit tawar, tapi bila kita dapat cicah sahaja dengan sambal hitam dari Pahang ini buat cekodok atau cucur bilis tadi bertambahlah sedapnya, tak percaya anda kena mencuba sendiri baru tahu. Selain cekodok atau cucur boleh juga mencicah sambal hitam dengan lempeng, ingat lagi saya pernah makan di satu restoren yang bernama lempeng sayang, cicah lempeng dengan sambal bilis merah dan kalaulah saya dapat bagi cadangan pada tuan kedai makan itu supaya meletakkan sambal hitam sebagai pencicah lempeng di restoren mereka sudah tentu ia menarik pelangan untuk mencuba menu yang asing bagi mereka.

# jom makan hari ini tidak keluar mana-mana, hanya dirumah makan cucur bilis cicah sambal hitam Pahang tengah hujan lebat, dengan kopi panas, layan.

Tag : Jom Makan

Baca : Cucur bilis dan sambal hitam Pahang - INA MURNI ENTERPRISE
Admin and technical support powered by Ahmad Munir 01 / 38- Santai Riadah363>www.inamurni.com Copyright © 2015

Artikel Terkait

Terima kasih memberi komen, Insyaallah kami akan membalasnya, WhatsApp untuk tawaran yang menarik, Share untuk Ganjaran.
EmoticonEmoticon