Sabtu, Oktober 24, 2015

Masak lemak ketam makcik masak

Masak lemak ketam makcik masak - malam ini memang tidak pergi mana atau pergi makan diluar, makcik pula rajin hari ini mamasak menu istimewa iaitu masak lauk ketam pada malam ini, nak tulis entri bagi resepi masakan sudah dibuat, jadi sekarang versi jom makan dan juga kongsi dan baca resepi ketam masak lemak cili padi yang dibuat dan ikuti atau baca link yang diberikan sebentar tadi atau pilihan anda boleh buat carian di kotak diberikan diatas.

Masak lemak ketam

masak lemak ketam makcik
Layan masak lemak ketam

Jom makan kali ini tidak ada lain nak makan ketam, bukan senang kalau nak menikmati isi manis ketam ini, kulit dan cengkerang keras menjadi penghalang, kuah ketam juga manis dan sedap, tips bagi yang ingin menikmati kuah masak lemak ketam yang sedap perlulah mencari ketam yang segar dahulu. Kedua ialah jantina ketam, ketam betina lebih banyak isi berbanding ketam jantan dan kalau lebih untung anda dapat telur ketam, sangat sedap rasa dia.

Beza ketam jantan betina

Bagi yang sudah tahu abaikan entri ini, beza ketam jantan dan betina ialah dibawah dan bahagian belakang ketam jika kopak dan punggung besar itu betina, jika kecil ia jantan. Ada juga mitos atau khabar jika nak beli ketam waktu bulan penuh sebab isi ketam ini padat berbanding bulan separuh. Siang ketam juga senang, belah dua dah siap untuk dimasak. Kebiasaan masak lemak yang sedap, kalau masak kari ketam sedap juga seperti pengalaman saya makan mee kari ketam di restoran berikut, baca.

Tempat saya makan mee kari ketam di :


Jika nak makan ketam goreng juga ada, buat kelainan sedikit boleh makan ketam yang digoreng, kalau nak cari makanan ini boleh baca entri iaitu bazar ramadan Sg Hj Dorani, masa jualan bazar ternampak peniaga yang menjual ketam goreng salut tepung yang ranggup, tapi saya lebih suka ketam masak lemak cili padi, boleh hirup kuah dan makan dengan nasi panas.

Itu serba sedikit cerita pasal nak makan ketam juga kongsi resepi dan juga tempat makan atau restoren yang saya terjah, jom makan bagi yang berminat dengan isi dan manis ketam.

Tag : Jom Makan

Baca : Masak lemak ketam makcik masak - INA MURNI ENTERPRISE
Admin and technical support powered by Ahmad Munir 01 / 34- Santai Riadah322>www.inamurni.com Copyright © 2015

Artikel Terkait

Terima kasih memberi komen, Insyaallah kami akan membalasnya, WhatsApp untuk tawaran yang menarik, Share untuk Ganjaran.
EmoticonEmoticon