Rabu, Oktober 21, 2015

Ba bao tea di Mee Tarik

Ba bao tea di Mee Tarik - Cerita disebalik minuman yang saya beli tempoh hari di Mee Tarik Shah Alam ia adalah salah satu tempat menarik untuk dikunjungi bagi jom makan bagi kali ini, lagi pula dapat beli minuman yang sedap iaitu ba bao tea yang saya beli secara paket untuk dibawa pulang dirumah. Cara nak buat cuma bancuh air panas dan biar seketika.

Air Ba Bao Tea

Air ba bao tea di mee tarik
Jom minum Ba Bao tea

Sudah minum ba bou tea nak tahu bahan minuman ini ada senarai seperti dibawah, cerita termasuk khasiat dan manfaat dari tumbuhan dan herba sebanyak 8 jenis dan apa yang ada dalam setiap paket ba bao tea yang saya beli di Malaysia bukan di China..k, bahan dalam satu uncang paket seperti dibawah.

Bahan - bahan ba bou tea
1- Green tea
2- Red date
3- Longan
4- Laicyee
5- Apricots
6- Wolfberry
7- Crysantimun
8- Cryistal sugar

Green tea

Dikenali juga sebagai teh hijau mempunyai palifenol, khasiat sebagai anti oksidan adalah campuran penting bagi ba bao tea, penting untuk pembakaran lemak dan membebaskan tubuh dari radikal bebas.


Red date

Dikenali juga sebagai herba kurma merah oleh kaum cina, khasiat baik untuk mata.


Longan

Dikenali juga sebagai manisan longan kering ini ada juga khasiatnya yang tersendiri.


Laicyee

Laici kering ini juga manisan khasiat mempunyai oligonol dan juga vitamin c, vitamin b dan kebaikan lainya.


Apricot

Asal usul aprikot di negara sebelah utara dan barat daratan China, mengandungi banyak serat serta banyak khasiat seperti vitamin a, vitamin c, beta karoten, kalsium dan kalium.


Wolfberry

Juga dikenali goji berry juga bahan untuk herba ba bao tea banyak digunakan sejak dahulu kala untuk memperkuat tubuh dan juga super food terbaik.


Crisantimun

Bungga seakan matahari ini sesuai dijadikan minuman, bau aroma bungga air crisantimun ni memang sedap.


Crystal sugar

Gula batu besar, diperbuat dari gula tebu.


Itu serba sedikit ringkasan herba air minuman ba bao tea asal negara China yang ingin dikongsikan. Di Malaysia kalau anda nak minum boleh cari bahan yang saya kongsikan diatas dan bolehlah nak buat sendiri nanti.

Tag : Jom Makan

Baca : Ba bao tea di Mee Tarik - INA MURNI ENTERPRISE
Admin and technical support powered by Ahmad Munir 01 / 32- Santai Riadah318>www.inamurni.com Copyright © 2015

Artikel Terkait

Terima kasih memberi komen, Insyaallah kami akan membalasnya, WhatsApp untuk tawaran yang menarik, Share untuk Ganjaran.
EmoticonEmoticon