Sabtu, September 12, 2015

Perjalanan ke Kota Bharu Kelantan

Perjalanan ke Kota Bharu Kelantan - Sudah lama tidak menulis tentang jom jalan dan kali ini admin dengan adik ingin membuat perjalanan ke Kota Bharu Kelantan, hanya membawa kenderaan produa kancil ez 850 auto yang sudah diservis untuk memulakan perjalanan jauh dari Felda Terkis Jengka 22. Sudah ada pengalaman sebelum ini mengunakan kenderaan yang sama dan jarak yang harus ditempoh sejauh 386 kilometer, sangat jauhkan.

Permandangan perjalanan

Jalan ke Gua Musang
Highway menuju ke Gua Musang

Jam 8.30 pagi sudah mula gerak, kami  ikut arah jalan ke Jerantut, jalan selesa dan lurus melalui kebun kelapa sawit. Sampai bandar Jerantut, isi minyak penuh dan melalui jalan yang sempit serta bengkang bengkok dan mencabar melalui jalan hutan dan banyak perkampungan pendalaman sehingga ke persimpangan Benta, mujur jalan ini cantik dan tidak berlubang, dari Benta baru jalan sedikit selesa dan lebar.

Kecantikan gunung ganang

Gua Musang
Kecantikan keindahan jalan

Perjalanan diteruskan, cadang nak berehat di R&R Gua Musang. Paling best jalan dan suasana di daerah Gua Musang dengan keindahan bukit dan gunung batu kapur yang cantik membuat mata terpegun. Highway sudah mula boleh dilalui walaupun tidak siap sepenuhnya, ini yang membuatkan perjalanan yang lancar serta jimat masa. Sepanjang dari perjalanan kami dekat dengan daerah Gua Musang, lihat dibahu jalan ada jualan buah, jeruk dan hasil dari Kampung. Kami sampai ke R&R Gua Musang jam 12.05 pm.

Jalan lengang dan selesa

Area Gua Musang
Menikmati keindahan alam

R&R Gua Musang

Air Minuman Gua Musang
Cantik bekas air kat R&R Gua Musang ni

Sampai sahaja R&R Gua Musang, untuk hilangkan penat memandu, nak makan tengahari, sebab mak ada bekalkan nasi serta sambal tempoyak dengan ayam goreng, ada juga dibawakan ayam masak kicap, tapi segan pula nak bawa bekalan makan kat R&R ni. Rehat pastu beli hot n roll, beli air minum. Bersambung k, sebenarnya malas nak tulis entri ni panjang2 hek2.. Teruskan Sambungan Perjalanan Kota Bharu Kelantan.

Tag : Jom Jalan

Baca : Perjalanan ke Kota Bharu Kelantan - INA MURNI ENTERPRISE
Admin and technical support powered by Ahmad Munir 01 / 06 - Santai Riadah293>www.inamurni.com Copyright © 2014

Artikel Terkait

Terima kasih memberi komen, Insyaallah kami akan membalasnya, WhatsApp untuk tawaran yang menarik, Share untuk Ganjaran.
EmoticonEmoticon