Rabu, Jun 24, 2015

Cerita Biskut Raya

Cerita biskut raya, Salam ramadan Semua dari kami semua Ina Murni Enterprise group ucapkan pada semua pelanggan dan rakyat Malaysia amnya, selamat menyambut puasa dan semoga anda semua dilimpahi keberkatan bulan ramadan hendaknya.

Nak Cerita BISKUT Raya ni

Aneka pilihan biskut raya dan cerita
suku je ni, banyak lagi biskut raya kami

intro :
Salute pada negara, salute pada agama, salute berbilang bangsa, macam dalam iklan tv pulak, Ini kali la nak cerita bab biskut raya sebenarnya. Kawan selalu sangat nak bertelagah dengan saya berkenaan dengan sebutan dan ejaan "biskut" nak cakap ejaan biskut bagi dia sebenarnya salah, dia kata kuih raya dan kalau nak tahu sebenarya biskut ni apa? Kat google betul je, itu dah jadi trademark kita kan.

Asal usul perkataan biskut

Cari kalau jumpa info ini di wikipedia, kau ado" berkenaan pengunaan perkataan biskut, "biscuit" dalam perkataan bahasa inglish diterjemah ke bahasa melayu dengan sebutan baru "biskut" jadi perkataan asli bagi kita yang sebenarnya tiada, "la ni nak sebut apa" Jadi nak dibezakan antara kuih dan biskut. Jadilah ikutan kita biskut, tiru mat salleh lagi dan lahirlah pula "Biskut Raya" pulak.

Cerita saya disebalik biskut raya

Masa kecil2 dulu, sudah terbiasa sebut biskut marry, lagenda ini. Selain juga orang tua-tua yang suka sangat bila dapat makan biskut kering "biskut tawar" Boleh juga sesuai dihidang dengan jiran sebelah rumah kan, jangan pula hidang orang jauh ngan biskut kering, Kesian pula orang yang datang dari jauh tu "penat2 berjalan hidang biskut kering je". Ingat boleh lupa bila biskut tawar tu cicah dengan kopi panas "Pergh memang sangat mengujakan" ikut style dan cara arwah nenek saya dulu suka sangat rendam biskut tawar ngan air gula. Sudah lembut baru makan, memang sedap k, faham-faham la kan orang tua sudah tiada gigi. Ada 2 jenis aje, memang 2 jenis pun. Ini je yang saya tau dan selalu dibeli , Biskut marry, Biskut tawar.

Biskut raya pilihan akhir

Adik beradik kurang suka la sangat makan Biskut Raya semuanya sekali. Terutamanya orang lain yang suka sangat beli, makcik saya yang sponsor semua biskut raya yang ada, dah tokey kuih raya biskut raya kan. Sebab itulah jarang sangat beli biskut raya, gemar? akhir pilihan, bukan tak sedap' sedap sangat sampai sayang nak makan. Kebiasaan dah habis menu juadah yang lain baru serang dan hadap biskut raya, alang2 dah tinggal serdak pun rasa terbaik dan sedap je.

Kalau dah biskut Raya tu pun bikin sekali setahun, itu yang seronoknya, nak buat baru sibuk cari resepi, tapi sekarang ini senang je, pakcik google kan ada, haha masuk keyword aku. Memang banyaklah yang nak buat sendiri, kalau malas sangat nak buat senang beli je, tunjuk ngan duit" kan banyak pilihan yang anda akan dapat nanti, tak pening kepala, anda senang kami gembira, adilkan hmm.

Kenapa sibuk buat website

Orang lain ada blog, kita nak ada blog jugak, walaupun blog ini yang tak berapa cukup sifat haha...trafik nak mencanak hari2 'bedo'oh, la.. itu pun kalau ada visitor sesat sudi datang" dah rasa sangat happy dan OK je, no komen. Warna blog ini kuning oren pilihan sesuai dengan perasa kari. Tu sedap weyh jadinya! Macam rasa makan kari mamak. Makcik suruh buat blog, lagi pun sekarang ini zaman it dan juga teknologi, jadi saya tolong buatkan satu. Jadilah inamurni dot com. Berminat nak buat, boleh contact saya, lagipun saya suka buat benda ni. Promote barang tanpa rasa malu huhu.

Senarai biskut raya

Bekas makwe dulu suka sangat biskut semperit! Tak tau la kenapa dia suka sangat semperit, malas nak tanya lebih2. Orang sebok buat, dia pun sibuk buat, teringin nak buat jugak hehe. Orang lain punya jadi, dia punya hmm no komen. Biskut top carian macam biskut makmur, mazola, almond london, kacang hijau, kelapa, semperit bunga, oat coklat, aiskrim dan banyak lagi. Masa famous almond london, semua sibuk ngan almond london, tak payah pergi London pun dapat biskut tu, hebat.

Raya tahun ni, biskut apa lagi yang terbaru, sekarang tren biskut Itali pula, almond biscotti yang ini suka betul makan, rangup je serupa makan kopok, memang best. Florentine ada pernah dengar, serius korang tak tau punya dan tau makan je. Dah rasa dan namanya sedap, nama apa ada hal, Janji Itali mari.

Bila ternampak ada jual biskut mazola kat econsave masa teman kawan beli barang, gila murah, RM10.50 je, tengok! Beli la, 1 balang dan dalam saiz mini, bulat kecil rasanya mesti buat guna mesin. Belum puasa dah rasmi biskut raya, ni dah jadi rekod peribadi ni. Kalau nak rasa biskut yang sedap' tetap buatan homemade yang terbaik. Kami keluarkan biskut raya pada anda semua, gerenti terbaik.

Biskut homemade seperti dibawah

Biskut makmur, Biskut tart nenas, Biskut oat coklat, Biskut almond london, Biskut semperit bunga, Biskut mama carry, Biskut mazola, Biskut cornflake, Biskut kacang hijau, Biskut lapis strawbery, Biskut kelapa, Biskut badam cincang, Biskut coklat oren, Biskut nestum, Biskut cendawan, Biskut suji almond, Biskut badam, Biskut aiskrim, Biskut royal cookies, Biskut coklat chip, Biskut salju, Biskut marble, Biskut coklat rice, Biskut Florentine, Biskut Almond Biscotti, Biskut Tart Cheese dan banyak lagi.

Ucapan raya tahun ini

Selamat makan biskut raya anda dengan senang hati, ceria selalu dan toksah skema sangat, salam aidilfitri pada yang suka makan biskut raya je. Hahaha.

Tag : Ucapan raya

Baca : Cerita Biskut Raya - INA MURNI ENTERPRISE
Admin and technical support powered by Ahmad Munir 01 / 22- Santai Riadah251>www.inamurni.com Copyright © 2015

Artikel Terkait

Produk Berkualiti Keutamaan Kami

Tentang produk iks Malaysia, Pembekal dan tempahan biskut raya dan kerepek serta makanan tradisi dan doorgift perkahwinan, Resepi biskut raya, Info kerepek, Resepi masakan, Jom makan, Jom Jalan.

Sebarang urusan - Hubungi
Google maps - Lokasi
Matlamat IKS Malaysia - admin www.inamurni.com 

Terima kasih memberi komen, Insyaallah kami akan membalasnya, WhatsApp untuk tawaran yang menarik, Share untuk Ganjaran.
EmoticonEmoticon