Selasa, April 14, 2015

Tentang produk kerepek tempe

Info serta resepi bagi kerepek tempe

Dalam kepelbagaian kami di Ina Murni Enterprise berlokasi di Sungai Besar pembekal dan menjual bagi pelbagai jenis Aneka Kerepek serta memberi sedikit info cara bagi pemprosesan mengenai penghasilan iks bagi membuat kerepek tempe yang menjadi kegemaran penduduk Malaysia amnya. Tempe yang sinonim dengan masyarakat jawa telah dipasarkan menjadi pelbagai produk termasuk menghasilkan kerepek.

Info asal kerepek tempe >

resepi kerepek tempe
++ Contoh gambar kerepek tempe

kerepek tempe dihasilkan daripada biji soya yang telah menjadi tempe. Proses pembuatanya bermula dari menghiris tempe daripada saiz yang besar kepada saiz yang kecil dan nipis. Tempe yang telah dihiris akan digoreng. Kebiasanya minyak yang digunakan untuk menggoreng kerepek tempe akan dicampurkan dengan sedikit garam halus dan bawang. Ini untuk menghasilkan aroma dan rasa kerepek tempe yang lebih wangi dan tahan lama. Kebanyakan pengusaha kerepek tempe terdiri daripada keturunan jawa yang menetap di Sijangkang, banting, johor, Telok Panglima Garang.

Produk dari kerepek tempe :

Diantara kerepek tempe yang ada di pasaran ialah kerepek tempe berempah, kerepek tempe pedas,kerepek tempe original. Asal usul kerepek tempe berasal daripada tempe yang biasa dijual dipasar.kandungan protein yang tinggi serta rasanya yang sedikit lemak dan masam.Ini merupakan revolusi daripada tempe yang biasa digoreng. Kerepek tempe begitu terkenal di kalangan orang indonesia dan melayu keturunan jawa.Jika di malaysia johor, banting dan telok panglima garang terkenal dengan tempe dan kerepek tempe.kerepek tempe juga boleh didapati dalam perisa ketumbar,sambal pedas,dan original.

Cara pembuatan kerepek tempe :

1. Tempe akan dihiris nipis-nipis
2. Dicelup kedalam tepung gandum,tepung rangup,kunyit.

3. Digoreng kedalam minyak berempah ketumbar serta garam.
4. Di sira bagi pembuatan kerepek tempe pedas.
5. Di keringkan pada suhu bilik.

Sumber : Wikipedia

Tempahan kerepek tempe :

Jika ingin membuat tempahan kerepek tempe untuk majlis tertentu atau perayaan boleh klik link kami di sini - Kerepek Tempe Perisa Asli

Harga kerepek tempe :

Harga yang kami tawarkan sangat berpatutan dan sesuai bagi sesiapa yang ingin memborong dari kami.
Berat Dan Pakaging 
Jumlah
Harga
Kerepek Tempe  5 kg
1 BundleRM85.00
Kerepek Tempe 1 kg
1 PekRM19.00
Kerepek Tempe 500 gm
1 PekRM10.00
Kerepek Tempe  Pek Kecil
1 Pek
RM-


Jualan : - Kerepek Tempe Perisa Asli
Label : - Kerepek

Selamat datang ke inamurni semoga perkongsian dari kami membawa sedikit manfaat.

Tag : Info

Baca : Tentang produk kerepek tempe - INA MURNI ENTERPRISE

Artikel Terkait

Terima kasih memberi komen, Insyaallah kami akan membalasnya, WhatsApp untuk tawaran yang menarik, Share untuk Ganjaran.
EmoticonEmoticon