Selasa, Mac 31, 2015

Mr Cendol Giant Setia Alam

Mr Cendol Giant Setia Alam - Minggu lepas saya pergi ke Giant Setia Alam untuk membeli belah barang keperluan. Ditingkat bawah tempat parking kereta ada satu ruang kecil untuk peniaga termasuk premis Mr Cendol, sudah diberi nama Mr Cendol? Ni mesti cendol yang paling sedap, agaknya.

Pandangan hadapan Mr Cendol di Giant Setia Alam

cawangan giant setia alam
Mr Cendol Since 1952.. woooo

Saya datang tiada orang yang sedang makan cendol, tengok kedai warna hijau, sedang hari ini cuaca sangat panas, itu yang terfikir dan membuatkan hati saya ingin singgah. "Mr Cendol nak cendol satu" tapi pekerja semua Ms.. Perempuan! Tak kisah nama kedai je.. Rasanya Mr Cendol banyak cawangan termasuk di Giant Setia Alam, pernah terlihat di Teluk Intan Perak semasa bercuti tahun lepas. Lokasi ini dekat sangat dengan Ayam Penyet AP Klang yang saya review minggu lepas, perkena ayam penyet.

Cendol @ Mr Cendol Giant Setia Alam

Cendol biasa
Cendol.. nampak tidak menarik..kan

Cendol juga banyak pilihan menu, nak dalam mangkuk atau dalam plastik, cendol perisa apa? Lihat dalam katalog yang diberi.. emm tiada yang bagus sangat pun, biasa-biasa sahaja. Rasa tak boleh nak cakap sedap sangat. Ada nasi lemak rojak dan yang lain-lain. Saya pesan nasi lemak biasa sahaja.

Nasi lemak di Mr Cendol

nasi lemak biasa
Nasi lemak makanan kegemaran

Nasi lemak ialah salah satu makanan kegemaran saya, lihat gambar macam menarik, rasa ikan bilis sudah tidak berkenan.. Manis! Ikan bilis digoreng sira gula dan disalut bijan.. Motif? Jadi kurang selera. Sambal biasa dan kurang ummp.. Nasi dia boleh tahan lemak dan lembut, cuma ikan bilis goreng bersalut gula dan bijan yang tidak berkenan dengan selera saya, tapi tidak tahu pula selera orang lain, mungkin sedap barangkali.

Jom makan di Mr Cendol
  • Harga Nasi Lemak biasa dengan Cendol RM8.00 keseluruhan. Tempat duduk simple sangat, nak sandar pun tidak boleh.
  • Tiada wifi kalau nak curi line pon.
  • Bolehlah setakat nak hilangkan haus.
  • Makanan tak banyak pilihan, sedikit sahaja menu.


Tag: Jom makan

Baca: Mr Cendol Giant Setia Alam - INA MURNI ENTERPRISE
Admin and technical support powered by Ahmad Munir 01 / 11- Santai Riadah178>www.inamurni.com Copyright © 2014

Artikel Terkait

Produk Berkualiti Keutamaan Kami

Tentang produk iks Malaysia, Pembekal dan tempahan biskut raya dan kerepek serta makanan tradisi dan doorgift perkahwinan, Resepi biskut raya, Info kerepek, Resepi masakan, Jom makan, Jom Jalan.

Sebarang urusan - Hubungi
Google maps - Lokasi
Matlamat IKS Malaysia - admin www.inamurni.com 

Terima kasih memberi komen, Insyaallah kami akan membalasnya, WhatsApp untuk tawaran yang menarik, Share untuk Ganjaran.
EmoticonEmoticon