Khamis, Mac 26, 2015

Menu wajib di Kuala Selangor

Sekinchan: Melalui jalan Pasir Panjang dari pekan Sekinchan ke Sungai Besar, Selangor, tulisan ‘mentarang bakar’ terpampang di segenap bahu jalan berkenaan.

sedutan berita menu wajib kuala selangor

Dalam kebanyakan gerai ini, Faridah Mentarang Bakar Sekinchan boleh dikatakan paling menyerlah bukan disebabkan saiz kedainya agak besar berbanding yang lain, malah tulisan ‘Doakan Keselamatan Penumpang MH370’ pada papan tanda kedai seakan menarik mata melihatnya.
Namun, itu juga bukanlah strategi pemilik untuk menggamit pelanggan sebaliknya sekadar mendoakan yang terbaik buat penumpang dan kru pesawat berkenaan.

Realitinya Faridah Mentarang Bakar sendiri sudah popular menerusi masakan ala kampung sebelum itu lagi dan difahamkan kedai ini juga pertama di kawasan berkenaan menawarkan mentarang bakar.

“Saya masih ingat lagi, ada seorang polis dari Melaka singgah gerai kami lima tahun lalu. Waktu itu kami cuma jual pisang goreng, cucur udang dan mentarang mentah.

“Dia sarankan supaya kami jual mentarang yang boleh terus dimakan. Katanya kalau dia beli mentarang mentah, isterinya pun tak tahu nak masak,” kata pemiliknya Sazali Zainal, 57.


Sumber: Hmetro

Baca : Menu wajib di Kuala Selangor - INA MURNI ENTERPRISE
Admin and technical support powered by Ahmad Munir 02 / 102 - Matlamat 169>www.inamurni.com Copyright © 2014

Artikel Terkait

Terima kasih memberi komen, Insyaallah kami akan membalasnya, WhatsApp untuk tawaran yang menarik, Share untuk Ganjaran.
EmoticonEmoticon