Jumaat, Februari 27, 2015

Asam Pedas Sungai Sembilang

Asam pedas Sungai Sembilang - Makan malam hari ini teringin pula nak makan asam pedas ikan pari, dah lama tak merasa, jadi jom makan kali ini berkunjung ke lokasi Sungai Sembilang Jeram semata-mata ingin merasa makan asam pedas ikan pari. Perjalanan tidak jauh dari lokasi kami dan restaurant ini sedikit tersorok dan terpencil berhadapan dengan kolam pancing air masin sebelah Sungai Sembilang dan kunci air serta jeti nelayan ia tidak jauh dari lokasi santai di Pantai Remis.

Menu dan gambar papan tanda Asam Pedas


Asam Pedas Ikan Pari
Sungai Sembilang Klasik Ent ( asam pedas )


Permandangan
Suasana sekeliling Asam Pedas Sungai Sembilang

Kami sampai jam 9.00 malam, suasana sedikit hening di Asam Pedas Sungai Sembilang, tidak ramai pengunjung dan pelanggan seperti biasa,Tunggu order dan sesi bergambar lol.. mungkin hari biasa barangkali. Kami memesan asam pedas pari, 3 claypot dari bekas dari tanah liat panas seperti kebiasaan, tetapi sedikit kecewa apabila diberitahu asam pedas pari kehabisan, cuma tinggal satu, terpaksa kami tukar kepada asam pedas ikan kembung dan ingin makan asam pedas sembilang pun kehabian, mungkin tiada bekalan. Sedikit kecewa kerana asam pedas ikan pari lebih sedap dari asam pedas ikan kembung, tapi apa boleh buat sebab bukan rezeki kami.

Asam Pedas Jeram
Suasana damai di Asam Pedas Klasik Ent

Tempat disini bila malam hari sangat cantik, dekorasi seperti duduk dalam taman, kucing ada banyak disini dan lantai berpasir dan ia tidak di simen, seperti dapat alami suasana kampung dan damai, dekat dengan pantai tetapi tidak dapat rasa angin suasana pantai. Paling bagus banyak tempat duduk, sama ada ingin duduk yang berbumbung atau udara segar dibawah pokok dan ia selesa. Berteman pohon pisang, pokok kelapa dan ia diberi nama Klasik Ent Asam Pedas sangat sesuai dengan suasana damai kampung di kawasan jajahan Jeram yang terkenal juga dengan Aroma ikan bakar Jeram dekat dengan lokasi ini.

Asam pedas kami order dah sampai dengan claypot panas, dah teruja nak makan ni..k

claypot asam pedas pari
Asam pedas ikan pari

Tunggu nasi tak kunjung tiba.. snap gambiran dulu

Dari segi rasa Asam Pedas Sungai Sembilang

Nasi disini dimasak lembut beserta telur masin dan sangat sesuai dimakan dengan asam pedas. Asam pedas pekat dengan kuah beserta kacang bendi dan tomato untuk bagi memekatkan kuah, rasa memang sedap dan tidak terlalu pedas, cukup rasa ia memang kena dengan selera saya.. perghh ini kalau ikan sembilang atau asam pedas ikan pari, lagi sedap.. tapi apa daya dapat ikan kembung, adik saya dapan makan yang ikan pari punya, bagilah peluang je pada dia.

Apa yang tidak berpuas hati

Satu - Asam pedas ikan kembung je, mahal ! ikan kecil je, tapi harga tidak berpatutan dan sama sahaja harga dengan asam pedas pari yang bagi saya tidak sama dari segi harga, dan rasa ikan pari lebih berbaloi dibanding ikan kembung yang dirasa lebih murah dan harga agak mencurigakan.

Dua - Lagi satu tidak berpuas hati, yang dikatakan asam pedas pari kehabisan tetapi orang lain order boleh ada pula, Pelik! rasa macam pelangan kena tipu pula, mungkin mau habiskan lebihan ikan kembung barangkali, jadi boleh kata asam pedas pari kehabisan.

Tiga - Paparan banyak menu, ditanya tiada. restaurant ini sinonim dengan asam pedas, jadi menu lain sedikit hambar.
  • Keseluruhan 3 claypot asam pedas beserta dengan air RM32.00, Harga agak tidak berbaloi rasanya.
  • Kami sudah kenyang, alhamdulillah.. itu pengalaman kami makan di Asam Pedas Sungai Sembilang Jeram Kuala Selangor.
  • Semoga dan diharapkan servis lebih baik baik akan datang
Tag : Jom Makan

Baca : Asam Pedas Sungai Sembilang - INA MURNI ENTERPRISE
Admin and technical support powered by Ahmad Munir 01 / 02 - Santai Riadah139>www.inamurni.com Copyright © 2014

Artikel Terkait

Terima kasih memberi komen, Insyaallah kami akan membalasnya, WhatsApp untuk tawaran yang menarik, Share untuk Ganjaran.
EmoticonEmoticon