Sabtu, November 15, 2014

KR1M potensi besar untuk IKS

KR1M Sedia Potensi Besar Untuk IKS

Source: Kosmo - 31 January 2012

Pengusaha Industri Kecil dan Sederhana (IKS) tempatan di Sarawak perlu merebut peluang untuk memasarkan produk mereka di Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M). Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Rohani Karim berkata, terdapat banyak pengusaha IKS di Sarawak yang mempunyai produk berkualiti tinggi dan dijual pada harga berpatutan.

Kedai rakyat 1 Malaysia

“Peluang di KR1M perlu direbut oleh pengusaha IKS tempatan dan mereka seharusnya bergabung melalui persatuan ataupun koperasi untuk mengeluarkan produk dalam kuantiti yang lebih banyak. 

Ini termasuk pengusaha-pengusaha produk makanan seperti kek lapis, makanan tradisional dan sos,” katanya kepada Bernama di Lingga dekat sini, semalam. Beliau menambah, selain boleh memasarkan produk di KR1M, pengusaha IKS tempatan juga boleh memasarkan produk mereka di bawah jenama 1Malaysia yang semakin mendapat tempat pada kalangan pengguna di negara ini. 

“Setakat hari ini, terdapat 27 buah KR1M di seluruh negara dan sebanyak 60 lagi dijangka dibuka dan termasuk sebuah di Kuching yang dijadual pada April ini,” ujarnya mengenai potensi pasaran yang tersedia bagi peniaga IKS tempatan.

Sumber : Kosmo

Tag : Berita

Baca : KR1M potensi besar untuk IKS - INA MURNI ENTERPRISE
Admin and technical support powered by Ahmad Munir 02 / 28 - Matlamat 55
>www.inamurni.com Copyright © 2014

Artikel Terkait

Terima kasih memberi komen, Insyaallah kami akan membalasnya, WhatsApp untuk tawaran yang menarik, Share untuk Ganjaran.
EmoticonEmoticon